Gezond Eten

VitaReja Elixer

het vitaliserend voedselsupplement of tonic

Balarneja Elixer

Uitgangspunt voor het elixer of tonic

Uitgangspunt voor het vitaliserend VitaReja Elixer is de gezondheid in harmonie met de natuur. Hiervoor worden de beschrijvingen en aanwijzingen gebruikt uit de Ayurveda. Ayurveda, de wetenschap van een lang leven, stamt uit de bloeitijd van de vedische cultuur in India. Het geldt als het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld. Ze heeft haar wortels in de tijdloze kennis van het innerlijk evenwicht als basis voor duurzame gezondheid, tevredenheid en natuurlijke schoonheid. Ze wordt al duizenden jaren in India toegepast en mag zich heden ten dage wereldwijd in een toenemende belangstelling verheugen.

Het VitaReja Elixer is bereid op ayurvedische wijze. Het helpt heel wat kwalen makkelijker te overwinnen en dat op een volkomen natuurlijke wijze. Maar het is geen wondermiddel of een panacee voor alle kwalen. Het is een aanvulling op de eventueel regulier voorgeschreven medicijnen en daar dus geen vervanging van. Het elixer stoelt op kennis van ver voor onze jaartelling om mensen gezond te
houden en zonodig te maken. Het is een natuurlijk product zonder vervelende bijwerkingen en kan onbeperkt lang worden gebruikt. Het elixer is echter minder geschikt voor gebruik door diabetici vanwege de toevoeging van suiker. Door het ayurvedische karakter heeft het elixer geen geforceerde onmiddellijke uitwerking. Per slot van rekening hebben uw klachten of moeilijkheden zich meestal ook niet plotsklaps ontwikkeld, maar gaande weg in de loop van de tijd. Naar gelang de ernst van uw probleem of klacht, zal het een aantal weken duren voordat de lange termijn voordelen zich duidelijk zullen manifesteren.

Samenstelling

Het vitaliserend VitaReja Elixer, is een voedselsupplement in de vorm van een tonic. Het is een bijzondere samenstelling van zeven zeer werkzame en krachtige kruiden. Het bevat de volgende extracten of ingredienten:

1. Arjuna

De schors van deze boom, terminalia arjuna, heeft een goede uitwerking op het hart. Dit geneeskrachtig extract beschermt en versterkt de hartspier en verbetert de hartfuncties. Het helpt bij hartkloppingen en verbetert ook de long capaciteit. Samenvattend: het extract heeft een positieve uitwerking op zowel hart als longen.

2. Ashwagandha

De wortel van deze plant, withania somnifera, is de eerste keus bij het bestrijden van ouderdomskwalen. Het is een zeer effectief algemeen elixer bij zenuw­aandoeningen, vermoeidheid, slapeloosheid, vergeetachtigheid, lichaamspijn, depressiviteit, spierslapte en allerlei andere vervelende spier- en zenuwafwijkingen.

3. Draksha

Het gedroogde fruit van Draksha, vitis vinifera (druiven), heeft een verkoelende werking en geeft het lichaam energie. Het brengt onrustige ingewanden tot bedaren en heeft daarmee een goede uitwerking op de stoelgang. Dit draagt in belangrijke mate bij aan een gezonde stofwisseling.

4. Punarnava

Het werkzame bestanddeel van dit ingredient, boerhavia diffusa, helpt in de regel bij algehele slapte en bloedarmoede. Ook helpt het bij moeilijkheden bij het plassen. Zoals de naam zelf al aangeeft (punah = opnieuw, nava = nieuw), verjongt het kruid het lichaam en bewerkstelligt het jeugdigheid.

5. Shatavari

Het werkzame bestanddeel van dit ingredient, asparagous racemosus, heeft een zeer koelende werking. Het is nuttig bij brandend maagzuur, maagzweren, tandvlees ontsteking en een branderig gevoel bij het plassen. Het stimuleert ook het op gang komen van de melkproductie bij borstvoeding.

6. Raktha Chandana

Dit bestanddeel in het elixer verwijdert giftige stoffen uit het lichaam en helpt ook bij buitensporige dorst. Het bevordert het seksleven.

7. Gokshura

Het extract verwijdert overtollig vocht uit het lichaam. Vaak van belang voor hart patienten.

Toepassing en gebruik

De kruiden in het elixer stimuleren de stofwisseling en ondersteunen het zenuw- en spierstelsel. Het elixer bevordert daarmee het herstellend vermogen van het lichaam en is behulpzaam bij het overwinnen van perioden met veel interne en externe stress.

Het VitaReja Elixer heeft zijn nut bewezen in de volgende omstandigheden:
  1. Lusteloosheid, algemene slapte of zwakte
  2. Lichaamspijnen met name verstuikingen en krampen
  3. Snelle vermoeidheid
  4. Niet-reumatische gewrichtspijnen
  5. Ouderdoms kwalen, zoals slapeloosheid, moeheid, spierslapte, etc.
  6. Hartkloppingen en problemen met de ademhaling
  7. Borstvoeding
  8. Stress
Contra indicatie
Het Elixer is minder geschikt voor gebruik door diabetici vanwege de toevoeging van suiker.

Gebruiksaanwijzing

Twee tot drie maal daags 15 ml van het elixer innemen en tenminste 15 minuten wachten voordat u iets gaat eten. Het tonic kunt u heel goed innemen 'smorgens voor het ontbijt.
Aanbevolen wordt het tonic even goed te schudden voor het gebruik.


Het Elixer wordt volgens aloude principes geproduceerd in een gecertificeerde omgeving.

Disclaimer

De importeur is niet ontvankelijk voor eventuele claims vanwege dit product. De gebruiker aanvaardt de risico’s die mogelijk uit het gebruik van het Elixer kunnen voort vloeien.

Het VitaReja Elixer wordt geďmporteerd en gedistribueerd in de EU door de firma :
ServoLux B.V.
Zandvoort 1,  9331 JH Norg, The Netherlands
Telefoon: +31 (0)592 670 234; mobile
+31 (0)612 929 326  of  +31 (0)612  934 163
Email: info@servolux.nl 
Handelsregister: K.v.K. Noord-Nederland nr. 04 068 017.

Dit informatieblad is voor het laatst bijgewerkt op 3 oktober 2013.
© Copyright 2008, ServoLux B.V., Zandvoort 1, 9331 JH Norg
Behoudens uitzonderingen door de Wet gesteld mag zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende(n) op het auteursrecht niets uit deze publicatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, of anderszins, hetgeen ook van toepassing is op de gehele of gedeeltelijke bewerking. De uitgever / importeur is met uitsluiting van ieder ander gerechtigd de door derden verschuldigde vergoedingen van kopiëren, als bedoeld in artikel 17 lid 2, Auteurswet 1912, en in het K.B. van 20 juni 1974 (Stb. 351) ex artikel 16b Auteurswet 1912, te innen en/of daartoe in en buiten rechte op te treden.